فهرست مطالب این مقاله
فرودگاه بینالمللی مهرآباد برای هر ایرانی نمادی از مدرنیته کشور و شروع رفتوآمد گردشگران کشورهای مختلف به تهران و دیگر شهرهای ایران است. این فرودگاه که در سال ۱۳۱۷ در غرب تهران و نزدیک به میدان آزادی بنا شد، امروزه تنها پروازهای داخلی را انجام میدهد و دیگر پرواز خارجی برای گردشگران ندارد.
در حال حاضر این فرودگاه خوشنام و قدیمی ۶ ترمینال اصلی دارد و به نقاط مختلف کشور پرواز دارد. به همین بهانه و البته با توجه به نقش اساسی و مهم فرودگاه مهرآباد تهران در گردشگری و توریسم کشور ما قصد داریم تا کمی این مجموعه بزرگ، مدرن، خوشساخت و البته بینالمللی را به شما معرفی کنیم، پس با ما همراه باشید. شرکت در تور تهرانگردی آرامش سفر.
معرفی فرودگاه مهرآباد تهران
فرودگاه بینالمللی مهرآباد در سال ۱۳۱۷ و در غرب تهران، نزدیک به روستایی به همین نام ساخته شد. شاید امروزه کمتر کسی بداند که معمار خوشذوق و با سلیقۀ این فرودگاه شخصی به نام مهندس عبدالعزیز فرمانفرماییان یکی از پسران شازده عبدالحسین فرمانروا از سیاسیون مشهور دوره قاجار بود.
فرودگاه مهرآباد در زمان خودش بعد از فرودگاههای مسجدسلیمان، فرودگاه بندر لنگه و قلعه مرغی، چهارمین فرودگاه ایران و خاورمیانه بود و البته مجهز به دو سامانۀ ILS و VOR است. جالب است بدانید که بر اساس آمارهای جهانی در سال ۲۰۱۵ میلادی چیزی در حدود ۱۳۲٬۲۴۵ ورود و خروج پرواز با ۱۶ میلیون مسافر در این فرودگاه انجام شد و چیزی بالغ بر ۱۱۱ میلیون کیلوگرم بار نیز جابهجا شد.
پایانههای فرودگاه مهرآباد
در سال ۱۳۸۵ فرودگاه مهرآباد شامل شش پایانه اصلی مسافربردی یعنی ترمینال یک و دو برای پروازهای ایرلاینهای ایران ایرتور، ایران ایر، قشم ایر و آتا ایر بود. همچنین پایانه شماره ۳ فرودگاه به مسافران خانه خود و حج تعلق داشت. پایانههای چهار و پنج و شش هم به ترتیب برای ایرلاینهای کاسپین، آسمان، معراج، ماهان، ساها، وارش و دیگر شرکتها استفاده میشود. در حال حاضر بیش از هشتاد هزار پرواز عبوری و ده هزار پرواز داخلی در فرودگاه مهرآباد انجام میشود.
البته گردشگران عزیز همیشه پیش از عزیمت به فرودگاه مهرآباد باید حتما روی بلیط خود را نگاه کنند. ممکن است که بر اساس قوانین فرودگاهی اطلاعات فوق تغییر کند. در نتیجه همیشه اول بلیط خود را نگاه کنید و از ترمینال ایرلاین خودتان مطمئن شوید و بعد وارد محوطۀ فرودگاه شوید. در ضمن علاوه بر تاکسی، ترمینالهای فرودگاه مهرآباد ایستگاه مترو هم دارد که با سرعت بالایی مسافران را جابهجا میکند. بر همین اساس دیگر خیلی برای رسیدن به فرودگاه و یا بالعکس رفتن از فرودگاه به منزل نباید نگران باشید.
هواپیماهای زمینگیر فرودگاه
تا سال ۱۳۹۷ چیزی در حدود سیصد و ده فروند هواپیما در ایران با میانگین عمر ۲۴ سال وجود داشت، که صد و پنجاه فروند از آن ها یعنی تقریبا ۴۸ درصد آنها فعال هستند. بقیۀ هواپیماها که به دلایل مختلف اجازۀ پرواز ندارند، در حال حاضر در آشیانهها و پارکینگهای فرودگاه مهرآباد مستقر شدهاند.
قسمت ویژه خدمات CIP فرودگاه مهرآباد
شاید در این مدت اگر سفری رفته باشید، تابلوی قسمت CIP فرودگاه مهرآباد توجه شما را جلب کرده باشد. اما این قسمت چه کاربردی در فرودگاه دارد؟ ما به شما میگوییم!
CIP مخفف عبارت COMMERCIAL IMPORTANT PERSON است و در گذشته معمولا به تجار و بازرگانان مهم اطلاق میشد. در فرهنگ گردشگری و فرودگاهی منظور از اصطلاح CIP سالن اختصاصی تشریفات است که در ازای پرداخت مبلغی به مسافران خدمات ویژه، میز اختصاصی پذیرایی، اینترنت، خدمات بار و گرفتن کارت پرواز و ترانسفر تا جلوی در هواپیما را ارائه میدهد. در حال حاضر به ویژه با گسترش و شیوع ویروس کرونا- کووید ۱۹ بیشتر مسافران برای راحتی و آسایش در سفر از این خدمات خاص استفاده میکنند.
در حال حاضر شرکت افق ماندگار آسمان سیر به عنوان شرکت بهرهبردار جایگاه تشریفات اختصاصی CIP فرودگاه بین المللی مهرآباد، اقدام به راهاندازی این خدمات در ترمینال یک مهرآباد کرده تا مسافرین ورودی و خروجی فرودگاه که مایل به استفاده از تشریفات هستند، قبل و یا بعد از پروازشان را در فضایی آرام سپری کنند.
خدمات رفاهی فرودگاه مهرآباد
اما لازم است بدانید که خدمات فرودگاهی فقط شامل CIP نمیشود، بلکه مهرآباد خدمات رفاهی متنوعی را برای گردشگران و مسافران هم ارائه میدهد. مسافران بعد از دریافت کارت پرواز و ورود به سالن ترانزیت علاوه بر رستوران و کافیشاپ میتوانند از دیگر خدماتی چون اتاق اختصاصی سیگار، صندلی ماساژ، استندهای ویژه شارژ لبتاب و موبایل استفاده کنند. همچنین در صورتی که بیماری خاصی دارید خدمات اختصاصی استفاده از ویلچر و بالابر، همراهی تا هواپیما و ارائه خدمات ویژه به ناتوانان، ناشنوایان و نابینایان میتوان استفاده کرد.
فرودگاه مهرآباد در گذر تمام سالها
فرودگاه مهرآباد در تمام این سالها نقشی مهم و اساسی در توریسم و گردشگری ایران داشته و به عنوان یکی از مهمترین مراکز جابهجایی مسافر در ایران شناخته میشود. این فرودگاه زمانی میزبان طولانیترین پرواز جهان یعنی تهران-نیویورک بود و گردشگران بسیاری را به خاورمیانه جابهجا میکرد، شخصیتهای مهم بسیاری از این فرودگاه به کشور وارد شدند و همۀ اینها موجب شده تا نتوان اهمییت این ترمینال بینالمللی را نادیده گرفت.
در حال حاضر، فرودگاه مهرآباد تهران یکی از فرودگاههای اصلی پایتخت و یکی از پر رفتوآمدترین فرودگاههای کشور است که بر اساس آخرین آمار تقریبا بیشترین تعداد پرواز را دارد. جالب است بدانید که جابهحایی تمام این گردشگران و مسافران در کنار خدمهای که شبانهروز در این فرودگاه مشغول کارند، در کنار کنترل و مدیریت این حجم جمعییت به هزینه بالایی نیاز دارد. حالا شما علاوه بر این موارد به دیگر هزینههایی که باید برای پیشگیری از تاخیر پروازها، تداخل برنامهها و کنترل شلوغی بی مورد مجموعه انجام شود، را نیز اضافه کنید.
در انتها امیدواریم به خوبی شما را با مجموعه فرودگاه مهرآباد آشنا کرده باشیم تا درباره این نماد مدرنیته ایران در دوران معاصر بیشتر آموخته باشید. شما در صورتی که قصد سفر به هر کدام از شهرهای ایران را داشته باشید، میتوانید برای رزرو بلیط رفتوبرگشت خود همین حالا با کارشناسان پرواز داخلی ما تماس بگیرید و بلیط خود را در کمتر از ده دقیقه رزرو کنید. همچنین در صورت تمایل میتوانید برای خدمات CIP نیز درخواست دهید. امیدوایم سفر خوب و خوشی را تجربه کنید و با امنیت کامل سفر کنید.